top of page

Vier sinterklaas fiscaal vriendelijk


Het is bijna 5 december. Besluit je om voor je werknemers een sinterklaasfeest te organiseren, dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.


Feest op de werkplek

Organiseer je het sinterklaasfeest op de werkplek, dan is dit fiscaal het voordeligst. De kosten van het inhuren van sint en zijn pieten leiden namelijk niet tot belastingheffing. Dit omdat er sprake is van een voorziening op de werkplek. Dit geldt ook voor drankjes, strooigoed en eventuele hapjes.


Cadeautje belast

Krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, dan is dit belast loon voor de betreffende werknemer. Je wil waarschijnlijk niet dat werknemers hierover belasting moeten betalen, dus kan je het onderbrengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij en je betaalt als werkgever alleen 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte dit jaar overschrijdt.


Feest op externe locatie

Organiseer je het feestje niet op de werkplek, dan zijn alle kosten belast loon voor de werknemer. Dit geldt dus voor de kosten van het inhuren van de sint, hapjes, drankjes, cadeautjes en de eventuele huur van de externe locatie. Ook nu geldt dat je belastingheffing bij de werknemer voorkomt door de kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Ook hier betaal je 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte overschrijdt.


Comments


bottom of page