top of page

Let op deadline 14 maart voor NOW Q1!


Werkgevers met een omzetdaling vanwege corona kunnen nog tot en met 14 maart 2021 NOW aanvragen voor de maanden januari t/m maart. De gemiddelde omzetdaling over een periode van drie maanden moet minstens 20% zijn.


Omvang tegemoetkoming

De omvang van de tegemoetkoming voor de vierde periode (januari t/m maart) bedraagt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 42,5% van de loonkosten vergoed.


Periode omzetverlies

Heb je ook NOW ontvangen voor de derde aanvraagperiode, dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden waarin je omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode.


Aanvragen NOW

De NOW voor de vierde periode kan bij het UWV worden aangevraagd, uiterlijk tot en met 14 maart. Het omzetverlies over de opgegeven maanden moet zo goed mogelijk geschat worden. Op basis hiervan wordt een voorschot van 80% uitgekeerd. Als de definitieve omzetdaling bekend is, wordt ook de definitieve tegemoetkoming berekend.


Let op! Als je het omzetverlies te ruim inschat, kan het zijn dat je achteraf een deel van de tegemoetkoming terug moet betalen.


Comments


bottom of page