top of page

Check beschikking LIV en LKV


Werkgevers die in 2019 in aanmerking kwamen voor het lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel (LIV/LKV) voor een of meerdere werknemers, ontvangen uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. Hierin staat hoeveel LIV en LKV je ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten.


LIV en LKV

Het LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.


Voorlopige berekening

Heb je recht op het LIV of LKV, dan heb je uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als je vóór 1 mei correcties hebt doorgegeven.


Check beschikking

Zorg ervoor dat je de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in jouw loonadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, moet je binnen zes weken in bezwaar gaan. Correcties die je ná 1 mei hebt doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.


Te veel ontvangen?

Heb je meer tegemoetkoming ontvangen dan waar je recht op hebt, dan ben je verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van je terugvorderen. Herstel je een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.


Vragen over het LIV en LKV? We horen het graag.


Comments


bottom of page