top of page

Belastinguitstel en NOW? Doe op tijd aangifte loonheffingen!


De Belastingdienst roept werkgevers op om op tijd aangifte te doen voor de loonheffingen. Je bent dit wettelijk verplicht, maar het is bovendien noodzakelijk voor de berekening van de tegemoetkoming via de regeling Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Deze NOW is een van de steunmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd.

Uitstel van betaling

Je hoeft de verschuldigde loonheffing nog niet te betalen. Dat hoeft pas eind april voor aangifte van maart, maar vanwege de coronacrisis is daarna uitstel van betaling mogelijk voor een periode van drie maanden.

De NOW-regeling

Werkgevers die vanwege het coronavirus minimaal 20% aan omzetverlies verwachten, krijgen met de NOW-regeling de loonkosten vergoedt. Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Het UWV is er vanwege deze regeling dan bij gebaat zo snel mogelijk de actuele gegevens volgens de aangifte loonheffing te ontvangen. Op deze manier kan men sneller berekenen op hoeveel compensatie je recht hebt.

Uitstel aanvragen?

Doe normaal aangifte loonheffingen, maar betaal nog niet. Je hebt in november de 'Aangiftebrief loonheffingen' gekregen met de uiterste aangiftedatums. Ben je de brief kwijt, dan kan je ook op de website van de Belastingdienst de data vinden. Doe de aangifte zo mogelijk eerder. Ongeveer drie weken na de uiterste aangiftedatum ontvang je een naheffingsaanslag. De boete voor het niet op tijd betalen van de aangifte hoef je niet te betalen.

Je kan uitstel aanvragen nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen. Dit doe je via een verzoek om uitstel met de vermelding dat je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Noem in de brief in ieder geval het kenmerk van je belastingaanslag. Stuur de brief naar Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen.

Let op! Met een verzoek om uitstel vanwege corona krijg je automatisch uitstel voor drie maanden.

Aangifte doen onmogelijk?

Is het door omstandigheden toch niet mogelijk om aangifte voor de loonheffingen te doen, vraag hiervoor dan apart uitstel aan. Stuur je verzoek naar Belastingdienst, Postbus 8738, 4820 BA Breda.

Vragen over de aangifte loonheffingen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.


bottom of page