top of page

Extra geboorteverlof vanaf 1 juli 2020


Vanaf 1 juli 2020 heeft een partner bij de geboorte van een kind recht op maximaal vijf weken extra verlof. Dit verlof komt dus boven op het betaalde verlof van één week, dat al sinds 2019 bestaat.

Uitkering

Voor deze periode van vijf weken krijgen partners via het UWV een uitkering van 70% van het dagloon tot het maximumdagloon. In de eerste verlofweek moet je als werkgever het loon gewoon doorbetalen.

Let op! Het UWV betaalt het geboorteverlof over de extra vijf weken rechtstreeks aan de werknemer of via jou als werkgever.

Wat betaal je?

Betaal je de UWV-uitkering zonder aanvulling door aan je werknemer, dan is er sprake van gedeeltelijk betaald verlof. Dit moet je aangeven in de rubriek Code incidentele inkomstenvermindering met de waarde ‘G’ (Aanvullend geboorteverlof).

Aanvragen

Als een werknemer het extra geboorteverlof wil benutten, moet je dit voor hem of haar aanvragen bij het UWV.

Let op! Het extra geboorteverlof moet binnen zes maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen. De eerste week geboorteverlof, die gewoon wordt doorbetaald, moet binnen vier weken na de geboorte worden opgenomen.

Ook bij complicaties

Het aanvullend geboorteverlof is ook mogelijk als het kind na de bevalling wordt opgenomen in het ziekenhuis of komt te overlijden.


bottom of page