top of page

Loonaangifte via nieuwe portaal Belastingdienst


Werkgevers die zelf de loonaangifte invullen met behulp van het programma van de Belastingdienst, kunnen hiervoor voortaan ook terecht in het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zo komen steeds meer functies in het nieuwe portaal beschikbaar.

Vanaf 2020 verplicht

Ondernemers kunnen nu de loonaangifte ook nog via het oude portaal indienen, maar dat is volgend jaar niet meer mogelijk. Vanaf 2020 wordt het gebruik van het nieuwe portaal voor de loonaangifte verplicht.

Functies nieuwe portaal

Je kan in het nieuwe portaal terecht voor btw-aangifte, de correctie btw-aangifte (suppletie), de opgaaf ICP, voor het opgeven en wijzigen van je rekeningnummer en voortaan dus ook voor de loonaangifte.

Inloggen

Wil je inloggen in het nieuwe portaal, dan moet je daarvoor DigiD of eHerkenning gebruiken. Zzp'ers en eenmanszaken dienen gebruik te maken van DigiD, rechtspersonen van eHerkenning.

Digitale sleutel

EHerkenning is een digitale sleutel waarmee op een veilige manier bij steeds meer organisaties kan worden ingelogd.

Veiligheidsniveau 3

Voor gebruik van eHerkenning bij de Belastingdienst is veiligheidsniveau 3 vereist. Dit is het op één na hoogste veiligheidsniveau. Werk je al met eHerkenning op een lager niveau? Dan kan je dit laten upgraden tot een hoger niveau bij jouw leverancier van eHerkenning.

Vragen over de loonaangifte? Neem dan contact met ons op.


bottom of page