top of page

Vraag vóór 1 juli uitstel van betaling aan


Heb je door de coronacrisis moeite met het betalen van belastingschulden? Dan kan je tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Heb je al uitstel, dan kan je tot en met 30 juni ook vragen dit te verlengen.


Aflossen vanaf 1 oktober 2022

Onlangs is beslist dat opgebouwde schulden pas vanaf 1 oktober 2022 hoeven te worden afbetaald. Bovendien krijg je hiervoor vijf jaar de tijd.


Let op, wel aangifte doen

Als je gebruik wil maken van de mogelijkheid tot uitstel van betaling is het van belang dat je wel gewoon aangifte blijft doen.


Voor welke belastingsoorten?

Je kan uitstel aanvragen voor schulden inzake bijvoorbeeld de inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen, omzetbelasting, assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing en milieubelastingen. Sinds 1 mei 2020 kan je als bpm-vergunninghouder ook voor bpm bijzonder uitstel aanvragen. Ook dit kan tot 1 juli 2021.


Aanvragen kan digitaal

Het aanvragen van uitstel van betaling kan digitaal, maar ook schriftelijk. Je ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.


Let op! Na 30 juni moet je weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Dat betekent dat je alle belastingen waarvoor je na die datum aangifte doet, weer op tijd moet betalen.


Comments


bottom of page